voetbalzone

'Met deze groep zou ik heel zeker in Nederland ook om de titel spelen'

Bart Kruyt21 nov 2013, 23:15
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2013, 23:15
Advertentie

Het gaat goed met Mario Been in België. De coach staat met Racing Genk tweede in de Jupiler Pro League en heeft slechts twee punten minder dan de koploper van de ranglijst, Standard Luik. Genk doet dit seizoen serieus mee om het kampioenschap en volgens Been zou hij met deze ploeg ook in Nederland als eerste kunnen eindigen, zo zegt hij in Voetbal International.

/

Been legt uit dat je in het moderne voetbal niet zonder kracht kan en dat hij bij Genk een paar slopers achterin heeft rondlopen. "En in defensief opzicht wordt in België veel beter gespeeld dan in Nederland", stelt Been. "Kijk naar Vleminckx, Finnbogason en Malki. In België kregen ze geen poot aan de grond, maar eenmaal in Nederland trapten ze de ene bal na de andere erin. Dat zegt alles."

Been zegt dat hij bij Genk een Nederlands element heeft toegevoegd door de opbouw van achteruit beter te verzorgen, maar de coach temperde dat al snel: hij merkte dat te aanvallend voetbal wordt afgestraft op de counter. "Nu hebben we de juiste balans gevonden bij Genk. Met deze groep zou ik heel zeker in Nederland ook om de titel spelen", stelt Been.

Bezig met laden …