voetbalzone

‘Met deze selectie kan Juve moeiteloos strijden om Champions League’

Peter Nusselder17 aug 2013, 13:55
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2013, 13:55
Advertentie

Juventus werd de afgelopen twee seizoenen al kampioen van Italië en lijkt er met de komst van onder meer Carlos Tévez en Fernando Llorente bepaald niet zwakker op geworden. Clublegende Alessandro Del Piero, die een jaar geleden naar het Australische Sydney FC verkaste, is ervan overtuigd dat zijn voormalig werkgever op korte termijn ook in Europa weer een rol van betekenis kan gaan spelen.

/

In 1996 won Del Piero met Juve de Champions League en in de jaren die daarop volgden verloor hij drie finales, maar na 2003 stond de Oude Dame nooit meer in de Europese eindstrijd. Trainer Antonio Conte kan inmiddels echter beschikken over een brede selectie, wat volgens Del Piero gunstig zal uitpakken in alle competities. “In het verleden kostte de Champions League een hoop energie”, vertelt de aanvaller aan La Gazzetta dello Sport.

“Tegenwoordig hebben ze voor iedere positie twee spelers en momenteel zijn er zelfs zes spitsen. De coach heeft echt de mogelijkheid om keuzes te maken”, weet de 91-voudig Italiaans international. “Met deze selectie kan Juve moeiteloos proberen om voor de derde achtereenvolgende keer kampioen van Italië te worden en tegelijkertijd strijden om de Champions League”, voorspelt Del Piero.

Bezig met laden …