voetbalzone

Met deze 25 spelers reist Ajax af naar Bulgarije voor duel met Ludogorets

Noel Korteweg23 aug 2023, 09:58
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:42
Advertentie

Josip Sutalo, Chuba Akpom en Gastón Ávila ontbreken aanstaande donderdag bij Ajax tijdens het uitduel met Ludogorets in de play-offs van de Europa League. De drie aankopen, die overkwamen van respectievelijk Dinamo Zagreb, Middlesbrough en Royal Antwerp, zijn nog niet speelgerechtigd.

Akpom wacht nog altijd op zijn werkvergunning, zo meldt Voetbal International, terwijl ook Sutalo en Ávila nog niet zijn ingeschreven bij de UEFA. De transfer van de Kroatische mandekker werd maandagavond officieel afgerond, terwijl Ávila dinsdag werd gepresenteerd door de Amsterdammers. Ondanks dat Sutalo nog niet speelgerechtigd is, vliegt hij wel mee naar Bulgarije.

Anton Gaaei, die vorige week voor 4,5 miljoen euro overkwam van Viborg FF, kan wél zijn debuut gaan maken in het shirt van de Amsterdammers. De aankopen die al langere tijd onder contract staan bij Ajax zijn logischerwijs ook speelgerechtigd. Dat geldt ook voor Berghuis, die in de Eredivisie al twee van zijn drie duels schorsing uitzat.

De ploeg van Maurice Steijn neemt het donderdagavond op tegen Ludogorets en moet een goed resultaat boeken om een gunstige uitgangspositie mee te nemen naar Amsterdam. De return in de Johan Cruijff ArenA staat volgende week donderdag op het programma. Als Ajax het tweeluik met Ludogorets overleeft, dan plaatst de nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen zich direct voor de groepsfase van de Europa League.

Selectie Ajax
Doelmannen: Jay Gorter, Diant Ramaj, Charlie Setford.

Verdedigers: Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Owen Wijndal, Anass Salah-Eddine, Jakov Medic, Jorge Sánchez, Olivier Aertssen.

Middenvelders: Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Branco van den Boomen, Steven Berghuis, Silvano Vos, Benjamin Tahirovic, Kristian Hlynsson.

Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Carlos Forbs, Christian Rasmussen, Mika Godts.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …