voetbalzone

'Met een beetje geluk kan Oekraïne aanspraak maken op de titel'

Bart Kruyt04 jul 2011, 13:08
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2011, 13:08
Advertentie

Andrei Shevchenko heeft al aangegeven dat hij volgend jaar, na het EK van 2012 in Polen en zijn eigen land Oekraïne, stopt met voetballen. De aanvaller is echter nog allesbehalve uitgeblust en wil in het aankomende seizoen nog veel betekenen voor Dynamo Kiev. “Het einde is voorlopig nog niet in zicht”, beloofde de ervaren goaltjesdief aan de supporters.

/

De 34-jarige Shevchenko heeft in de klok nog geen grote vijand gevonden. “Ik voel me nog steeds fit”, bevestigt de voormalig aanvaller van onder meer AC Milan en Chelsea op de officiële website van de FIFA. “Ik ben nog steeds op en top gemotiveerd en heb in het afgelopen seizoen met mijn zestien competitietreffers laten zien dat ik het niveau nog steeds aankan.”

De 101-voudig Oekraïens international hoopt volgend jaar met een succesvol EK in eigen land afscheid te kunnen nemen: “We zullen ons in eerste instantie moeten richten op een plek in de knock-outfase, maar kunnen met een beetje geluk ook aanspraak maken op de titel”, gelooft Sheva. Oekraïne won nog nooit een grote voetbalprijs.

Bezig met laden …