voetbalzone

‘Met geld van de Premier League is Celtic van de categorie Real en Barcelona’

Thijs Post24 jan 2016, 10:10
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2016, 10:10
Advertentie

Celtic wordt gezien als een van de grootste clubs ter wereld, maar in de kleine Schotse competitie is weinig geld te verdienen. Celtic blijft zo achter bij clubs die wel actief zijn in grote en financieel aantrekkelijke competities. Manager Ronny Deila moet het accepteren dat spelers Chelsea zien als opstapje naar de Engelse top.

voetbalzone

Celtic trok Erik Sviatchenko aan uit Denemarken en de verdediger doet er niet geheimzinnig over dat hij Celtic niet ziet als eindstation. “Hij zei tegen mij: ‘Vorig seizoen stonden Jason Denayer en Virgil van Dijk nog onder contract bij Celtic. Kijk waar zij nu spelen’. Erik weet dat je bij Celtic de kans krijgt om daarna de volgende stap te zetten”, begint manager Deila in de Daily Express.

De fans, en zeker de oude garde, zijn er niet gelukkig mee dat Celtic gezien wordt als opstapje. “Ik snap die irritatie wel”, aldus Deila. “We zijn een grote club, we zijn alleen niet rijk. Stel je toch eens voor wat er zou gebeuren als Celtic in de Premier League speelt. Dan zou Celtic tot dezelfde categorie als Real Madrid en Barcelona behoren.”

Bezig met laden …