voetbalzone

'Met het Marokkaanse voetbal gaat het momenteel niet zo goed'

Daniel Cabot Kerkdijk16 apr 2010, 09:06
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2010, 09:06
Advertentie

Pim Verbeek heeft een vierjarig contract getekend bij de Marokkaanse bond. Dat bevestigde de Nederlander vrijdag in de Australische krant Daily Telegraph. De huidige bondscoach van Australië treedt vanaf 1 augustus in dienst en wordt verantwoordelijk voor alle jeugdinternationals. De Marokkaanse bond (FMRF) maakte vorige week al bekend dat Verbeek zou komen.

/

''Het is volledig nieuw voor mij en een grote uitdaging, want met het Marokkaanse voetbal gaat het momenteel niet zo goed'', laat Verbeek optekenen. De Nederlander is als technisch directeur eindverantwoordelijk voor het Olympisch elftal en de jeugdelftallen onder zeventien en negentien jaar. Voordat de Nederlander afreist naar het Noord-Afrikaanse land, leidt hij eerst nog Australië op het WK.

Verbeek speelt in de groepsfase met Australië tegen Duitsland, Servië en Ghana.Bij Marokko gaat Verbeek voor het eerst in zijn carrière een samenwerking aan met broer Robert Verbeek, die dit seizoen nog actief is bij de amateurs van zowel Deltasport als IFC. Ook Henk Duut, zijn huidige assistent in Australië, maakt de overstap.

Bezig met laden …