voetbalzone

'Met Kerst worden in Engeland de jongens van de mannen gescheiden'

Matthijs van Laar24 dec 2013, 14:15
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2013, 14:15
Advertentie
/

Arsenal wist al drie competitieduels op rij niet meer te winnen, maar desondanks staan the Gunners nog altijd (gedeeld) bovenaan in de Premier League. Na een aantal zeer lastige duels volgen nu een aantal ontmoetingen dat op papier iets eenvoudiger is. Doelman Wojciec Szcszesny is dan ook vol vertrouwen. "Met Kerst worden hier de jongens van de mannen gescheiden", zegt hij stoer.

Arsenal gaat tweede Kerstdag op bezoek bij West Ham United en reist drie dagen later naar Newcastle voor de ontmoeting met de in topvorm verkerende Magpies. Op 1 januari volgt dan een thuiswedstrijd tegen Cardiff City. "In voorgaande jaren hebben we het niet zo goed gedaan rond de Kerst, maar nu we bovenaan staan is de motivatie groot. Ik weet zeker dat we goede resultaten gaan boeken", zegt Szczesny.

Eenvoudig wordt het echter niet. "Je speelt om de twee à drie dagen, dat is loodzwaar", weet de Poolse goalie. "Daarnaast is het soms erg koud, maar van de andere kant heeft het ook wel wat. De Premier League is de enige competitie in Europa die gewoon doorgaat." Ploeggenoot Mathieu Flamini denkt daar iets anders over. "Een onderbreking in de winter zou goed zijn voor het herstel, zowel mentaal als fysiek", vindt hij. "Maar het is in dit land nu eenmaal de traditie om gewoon door te spelen."

Bezig met laden …