voetbalzone

‘Met respect voor Argentinië en Nigeria, maar de beste ploeg is uitgeschakeld’

Thijs Post25 jun 2014, 21:50
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2014, 21:50
Advertentie

In Groep F van het WK bekeren Argentinië en Nigeria naar de volgende ronde, terwijl velen toch hadden verwacht dat Bosnië-Herzegovina met een prima ploeg ook een grote kanshebber was op de achtste finale. Bosnië won woensdag met 3-1 van Iran, maar dat was niet voldoende om Argentinië en Nigeria te passeren. Bondscoach Carlos Queiroz van Iran, die afscheid neemt als eindverantwoordelijke bij Iran, vindt het een klein wonder dat Bosnië is uitgeschakeld.

voetbalzone

“Mijn felicitaties voor Bosnië”, begint de 61-jarige keuzeheer van Iran op de persconferentie na de wedstrijd. “Met alle respect voor Nigeria en Argentinië, maar de beste ploeg van de poule heeft zich niet gekwalificeerd. De Bosniërs hebben fantastische spelers. Vandaag speelden ze op een ander niveau in vergelijking met ons. Mijn spelers zijn fysiek en mentaal tot het uiterste gegaan, maar het was niet mogelijk om een goede uitslag neer te zetten.”

Collega Safet Susic van Bosnië is trots op de prestatie van zijn mannen. “We wilden een goede indruk achterlaten. Dat is gelukt, maar tevreden zijn we niet. Zonder enige vorm van arrogantie durf ik te zeggen dat wij in de volgende ronde hadden gestaan als we het tegen Nigeria iets beter hadden gedaan.” Overigens zien we Susic niet meer terug op het WK. Mogelijk blijft hij nog wel aan voor het EK van 2016. “Dit was mijn laatste duel op het wereldkampioenschap. Over het EK kan ik nog niets zeggen. Als ik zou moeten vertrekken, dan zou ik dat wel jammer vinden.”

Bezig met laden …