voetbalzone

‘Met 6-1 van Ajax winnen en ook nog eens volledig verdiend, waanzin’

Daniel Cabot Kerkdijk28 feb 2014, 06:20
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2014, 06:20
Advertentie

Red Bull Salzburg maakte in zeven dagen tijd korte metten met Ajax. Na een 0-3 overwinning in de Amsterdam ArenA volgde donderdagavond een 3-1 zege over het team van Frank de Boer. In de achtste finale van de Europa League staat het team van Roger Schmidt tegenover FC Basel. De coach blijft echter op zijn hoede. “Als we in de volgende ronde net zo spelen als in deze twee duels met Ajax, maken we een kans om een ronde verder te komen”, claimde Schmidt.

voetbalzone

“Het is niet meer dan verdiend dat wij door zijn”, benadrukte de oefenmeester. “In offensief opzicht waren we ontzettend sterk, we veroverden heel snel de bal en er zaten echte prachtige aanvallen en doelpunten bij. In balbezit denken we alleen maar offensief en zijn we altijd gevaarlijk.” Aanvoerder en aanvaller Jonathan Soriano hechtte veel waarde aan een tweede zege op Ajax. “We zijn ontzettend blij. Met 6-1 van Ajax winnen en ook nog eens volledig verdiend, waanzin”, zo erkende de Spanjaard.

Sadio Mané verscheen ook donderdagavond op het scorebord. “We hebben een ongelooflijk team. Het collectief is ook de reden dat we Ajax tweemaal hebben verslagen, maar we zijn nog lang niet klaar”, verzekerde de doelpuntenmaker. Ook Kevin Kampl was zeer tevreden. “We hebben heel veel gelopen, goed druk gezet en Ajax op geen enkel moment met rust gelaten. In beide duels met Ajax hebben we goed gespeeld. We staan verdiend in de achtste finale.”

Bezig met laden …