voetbalzone

'Met vijftien of zestien spelers hebben we een goede kans tegen Barça'

Peter Nusselder12 dec 2011, 08:10
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2011, 08:10
Advertentie

Barcelona versloeg Real Madrid afgelopen zaterdag nog in de Primera División, maar donderdag wacht de Catalaanse grootmacht een tegenstander die een stuk minder bekend is: in de strijd om de wereldtitel voor clubteams neemt Barça het dan op tegen de Aziatische kampioen Al-Sadd.

In de aanloop naar het duel met de winnaar van de Champions League lijkt de coach van de club uit Qatar, Jorge Fossati, te hopen op medewerking van de FIFA. “Als we met vijftien of zestien spelers op het veld mogen, dan hebben we een goede kans”, lacht de trainer. “Een bekend sportmerk zegt altijd ‘Nothing is impossible’ en daar houd ik me aan vast”, vertelde Fossati tijdens een persconferentie in Japan.

Al-Sadd uit Qatar, een van de ex-clubs van Co Adriaanse, is de eerste tegenstander van Champions League-houder Barcelona op het WK voor clubteams, nadat de club uit het Midden-Oosten in Nagoya met 1-2 te sterk was voor Esperance Sportive uit Tunesië. In de halve finale staat donderdag de ontmoeting met Barcelona op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in Yokohama.

Bezig met laden …