Metalist Kharkiv en PSV vechten om eerste plaats in de groep

Bart Kruyt01 dec 2010, 19:59
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2010, 19:59

Metalist Kharkiv en PSV strijden over ruim twee weken om de eerste plaats in Groep I. Waar PSV woensdagavond wist te winnen van Sampdoria, daar bond Metalist hekkensluiter Debreceni aan de zegekar: 2-1. Door deze overwinning blijft het verschil tussen Metalist en PSV, die elkaar op 16 december tegenkomen, drie punten bedragen.

Metalist wist dat zij zich bij een overwinning mogelijk zou plaatsen voor de volgende ronde en zocht in eigen huis dan ook de aanval. De thuisploeg kreeg voor rust ook zeker de beste kansen, maar sprong daar niet goed mee om en zag Debreceni daar kort na de thee van profiteren. Péter Czvitkovics kwam bij de eerste paal goed voor zijn man en zette de bezoekers op een onverdiende voorsprong.

Lang mocht Debreceni daar niet van genieten, want nog geen vijf minuten later stond het alweer gelijk. Ádám Bódi wist zich bij de tweede paal geen raad met een lage voorzet en werkte de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Metalist ging op zoek naar meer en kreeg twee minuten voor tijd waar het op hoopte: het winnende doelpunt van Denis Oleynik. Metalist en PSV zijn allebei door, maar moeten nog uitvechten wie er eerste wordt in de groep.