voetbalzone

Metamorfose bij Ajax krijgt vorm: Hoofd Jeugdopleiding komt over van Den Bosch

Mart Oude Nijeweeme29 jun 2023, 16:36
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2023, 16:36
Advertentie

Stef Wijlaars maakt de overstap van FC Den Bosch naar Ajax, zo maakt de club uit de Keuken Kampioen Divisie bekend. De 35-jarige oud-profvoetballer gaat in Amsterdam aan de slag als coördinator middenbouw. Wijlaars was de afgelopen zes jaar werkzaam bij Den Bosch, waarvan de laatste drie jaar als Hoofd Jeugdopleiding. Tijdens zijn actieve loopbaan droeg hij meerdere jaren het shirt van de Brabanders.

Wijlaars is niet de enige nieuweling die de jeugdopleiding van Ajax komt versterken. Eerder stelde de club in de persoon van Casimir Westerveld al een nieuwe Hoofd Ontwikkeling aan, terwijl Richard Wilhelm met ingang van deze zomer Hoofd Voetbal Operations is. Laatstgenoemde functie stond voorheen bekend als Manager van de Toekomst. Wijlaars gaat zich als coördinator van de middenbouw bezighouden met spelers tussen de 13 en 16 jaar.

De voormalig voetballer is Den Bosch dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen. "Ik ben hier zes jaar geleden teruggekeerd als jeugdtrainer en heb me mogen doorontwikkelen tot hoofd van de opleiding. De afgelopen zes jaar heb ik me samen met alle collega’s met ziel en zaligheid ingezet voor onze opleiding. Met als doel om de spelers en kaderleden zich te laten ontwikkelen. Ik ben er trots op om deze stap te kunnen maken."

Technisch manager Yousuf Sajjad noemt het vertrek van Wijlaars een gemis voor Den Bosch. "Stef heeft een geweldige invloed gehad op een van de belangrijkste onderdelen van onze club. Hij had de leiding over de ontwikkeling van een enorm aantal jeugdspelers. Niet alleen bij FC Den Bosch, maar ook in de verdere wereld van het profvoetbal. Hij heeft gezorgd voor een soepele overgang naar het nieuwe seizoen, wat ons tijd geeft om zijn opvolger te vinden."

Bezig met laden …