voetbalzone

Metgod maakt zich sterk voor komst Buijs bij Derby County

Bart Kruyt30 mrt 2010, 19:54
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2010, 19:54
Advertentie

ADO Den Haag begeeft zich in onrustig vaarwater, maar de kans is groot dat Danny Buijs snel van de onrust af is. De middenvelder staat opnieuw in de belangstelling van Derby County, was afgelopen weekend nog in Engeland om een wedstrijd te bekijken en zijn komst wordt gesteund door assistent-trainer John Metgod. “Ik denk dat hij een echte toegevoegde waarde is”, zei hij.

/

Derby County wilde Buijs in de winterstop al hebben, maar tot een transfer kwam het destijds niet. De kans is nu groot dat de middenvelder over een paar weken alsnog naar Engeland zal vertrekken. Metgod is bij Derby de rechterhand van manager Nigel Clough, die Buijs vrijdag tijdens het duel met NAC Breda bekeek, en maakt zich sterk voor de komst van zijn landgenoot.

“Ik heb bij Feyenoord met hem gewerkt”, zei Metgod in de Derby Telegraph. “Hij is een speler met veel doorzettingsvermogen en zijn inzet is ongelooflijk. Elke wedstrijd geeft hij alles wat hij heeft. Zijn energieniveau is hoog, hij houdt ervan aan te vallen, pikt goaltjes mee, is goed bij standaardsituaties en heeft een goede inworp. Ik denk dat hij een goede speler is die hier een goede job kan doen.”

Bezig met laden …