voetbalzone

Meulensteen aan de slag met kwakkelende topspits: ‘Een uitdaging’

Thijs Post18 nov 2013, 14:31
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2013, 14:31
Advertentie

René Meulensteen weet wat een van zijn eerste taken is bij het kwakkelende Fulham. De man die jarenlang de rechterhand van Sir Alex Ferguson bij Manchester United was gaat als assistent van Martin Jol aan de slag met Dimitar Berbatov. De 32-jarige Bulgaar is zijn topvorm van weleer helemaal kwijt en dit seizoen scoorde hij pas een keer.

/

“Iedereen weet dat hij enorm talentvol is”, laat Meulensteen optekenen in de Engelse media. “Van dit soort spelers weet je dat ze soms gefrustreerd raken, maar op bepaalde vlakken zijn het genieën. Ik vind het altijd een uitdaging om het beste in deze spelers naar boven te halen, zodat ze waardevol zijn voor het team.”

Meulensteen kent Berbatov nog van hun gezamenlijk periode bij Manchester United. Meulensteen werkte tussen 2007 en 2013 op Old Trafford, Berbatov speelde er tussen 2008 en 2012. Na het seizoen 2011/12 tekende de Bulgaar bij Fulham. In zijn eerste seizoen op Craven Cottage maakte hij nog vijftien competitietreffers, nu draait hij uiterst stroef.

Bezig met laden …