voetbalzone

Meulensteen legt uit: 'Ik wilde Ruiz deze kans niet ontnemen'

Bart Kruyt16 jan 2014, 22:18
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2014, 22:18
Advertentie

Bryan Ruiz was bij FC Twente misschien wel de beste speler uit de Eredivisie, maar kwam in de Premier League nooit helemaal uit de verf. De aanvaller annex middenvelder keert bij PSV terug op de Nederlandse velden en René Meulensteen hoopt dat Ruiz het goed zal doen in Eindhoven. De coach van Fulham heeft geen moment geprobeerd om de Costa Ricaan in Londen te houden.

voetbalzone

"Ik ken Bryan al sinds zijn periode in Nederland, want ik volg die competitie op de voet", zei Meulensteen donderdag op een persconferentie. "Maar het Nederlandse voetbal is niet met de Premier League te vergelijken. Hij wil natuurlijk gewoon spelen. En als PSV zich dan meldt, en met het WK in het achterhoofd, dan wil ik hem die kans niet ontnemen. Daarom hebben wij hem laten gaan."

De 28-jarige Ruiz was donderdag in Londen om de laatste formaliteiten af te ronden en kreeg de benodigde stempel in zijn paspoort. De technicus kan zodoende zondag meedoen in de topper tegen Ajax, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Phillip Cocu hem direct in de basis zal zetten. Ruiz traint vrijdag pas voor het eerst mee bij PSV.

Bezig met laden …