voetbalzone

'Meulensteen neemt takenpakket van veelbelovende Spanjaard over'

Daniel Cabot Kerkdijk02 jun 2013, 07:39
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2013, 07:39
Advertentie
/

René Meulensteen gaat weer op eigen benen staan, zo schrijven Britse media zondag. De 49-jarige Nederlander was jarenlang werkzaam als rechterhand van Sir Alex Ferguson bij Manchester United. Na het afscheid van de Schot op Old Trafford heeft Meulensteen ervoor gekozen om zelf op te stappen omdat hij geen duidelijkheid kreeg over zijn toekomst. Mogelijk is Wigan Athletic zijn bestemming.

Wigan Athletic degradeerde vorige maand uit de Premier League, maar leverde een krachttoer door een week eerder de FA Cup te winnen. In de eindstrijd werd nota bene Manchester City verslagen. Roberto Martinez stond de afgelopen seizoenen voor de selectie van the Latics, maar een vertrek lijkt slechts een kwestie van tijd. De pas veertigjarige Spanjaard wordt door diverse Premier League-clubs begeerd. Everton lijkt de strijd te winnen.

Meulensteen moet in het DW Stadium het takenpakket van Martínez overnemen. De Nederlander startte zijn loopbaan op Old Trafford in 2001, eerst als jeugdtrainer en daarna als coach van de reserves. Hij was daarna zonder succes zes maanden hoofdtrainer van het Deense Brondby IF. Ferguson haalde Meulensteen in 2007 terug naar Old Trafford, als lid van zijn technische staf.

Bezig met laden …