voetbalzone

Meulensteen pakt broodnodige punten, Bacuna veroorzaakt strafschop

Thijs Post08 dec 2013, 15:22
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2013, 15:22
Advertentie

René Meulensteen heeft zijn eerste punten als eindverantwoordelijke bij Fulham te pakken. De opvolger van Martin Jol won met zijn ploeg met 2-0 van Aston Villa. Fulham kon de punten zeer goed gebruiken, want de ploeg stond negentiende in de rangschikking. Met de drie punten hebben the Cottagers de aansluiting met clubs als Crystal Palace, West Ham United, Cardiff City en West Bromwich Albion weer te pakken.

/

De wedstrijd tussen Fulham en Aston Villa was er een met een klein Nederlands tintje: Fulham-manager Meulensteen had een basisplaats in petto voor Maarten Stekelenburg, terwijl Leandro Bacuna bij de bezoekers speelde als rechtsachter. Het was Fulham dat na twintig minuten op voorsprong kwam en dat werd gedaan door Steve Sidwell. De bal leek over de achterlijn te rollen voor een doeltrap, maar Sidwell geloofde er nog in. Hij hield het ding binnen en verschalkte keeper Brad Guzan uit een moeilijke hoek.

Niet veel later mochten de fans op Craven Cottage, die dit seizoen nog niet echt werden verwend, opnieuw juichen. Dimitar Berbatov benutte een strafschop, die werd veroorzaakt door Bacuna. De van FC Groningen overgenomen verdediger annex middenvelder werd zwaar bestraft, want in duel met Alexander Kacaniklic gebruikten beide spelers hun schouder. Berbatov had er maling aan en scoorde weer eens. Na de pauze, toen het spel er niet beter op werd, vielen er geen doelpunten meer.

Bezig met laden …