voetbalzone

Meulensteen verrast: ‘Ik ken Jol al heel lang en wilde hem hier helpen’

Gijs Freriks01 dec 2013, 20:00
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2013, 20:00
Advertentie

René Meulensteen werd zondag verrast door de mededeling dat Martin Jol is ontslagen bij Fulham. De Brabander was de rechterhand van de Hagenaar en is door diens vertrek nu gepromoveerd tot hoofdtrainer op Craven Cottage. Daar had de voormalige assistent van Sir Alex Ferguson niet op gerekend, toen hij vorige maand een contract tekende in Londen.

/

In Engeland wordt gespeculeerd dat Meulensteen bij zijn entree bij the Cottagers al rekende op het hoofdtrainerschap. “Dat is niet waar, want de onderhandelingen met Fulham hebben veel tijd in beslag genomen. Ik ken Martin al heel lang en wilde hem hier helpen. Ik heb hier zeker niet op gerekend, we wilden samen uit de problemen komen”, zegt Meulensteen, die tot augustus werkzaam was bij Anzhi Makhachkala, tegen Sky Sports.

Meulensteen gaat snel met algemeen directeur Alistair Mackintosh om de tafel om de nieuwe plannen te bespreken. “We moeten nu weten hoe we het proces dagelijks gaan leiden. We weten in welke situatie we zitten, in een situatie waar Fulham niet in wil zitten. Maar dit is de realiteit. Its’ a massive challenge, maar we moeten ervoor zorgen dat Fulham ook volgend seizoen in de Premier League speelt. Daar hoort deze club thuis.”

Ricardo Moniz
Martin Jol is niet de enige Nederlander die zondag vertrok bij een buitenlandse werkgever. De Hongaarse topclub Ferencváros maakte in de avond bekend dat het contract van Ricardo Moniz is ontbonden. De Groene Adelaars pakten in de laatste acht wedstrijden slechts zes punten. De 49-jarige Rotterdammer ging in augustus 2012 bij Ferencváros aan de slag en moet nu dus op zoek naar een nieuwe baan.

Bezig met laden …