Mexicaans voetbalicoon bedankt tienduizenden fans in gewonnen oefenduel

Bart Kruyt29 mei 2014, 07:15
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2014, 07:15

Cuauhtémoc Blanco heeft een indrukwekkend afscheid gekregen bij de Mexicaanse ploeg. De inmiddels 41-jarige aanvaller speelde 120 interlands voor het nationale elftal en kreeg woensdag in de oefeninterland tegen Israël de kans om de supporters te bedanken voor hun steun. Blanco zou eigenlijk maar twintig minuten spelen, maar mocht uiteindelijk 38 minuten blijven staan.

Blanco, die de aanvoerdersband om zijn arm droeg, werd bij ieder balcontact toegejuicht. Dat gaf een indrukwekkend geluid, want het Azteca Stadium in Mexico City was bijna volledig uitverkocht en in de voetbaltempel kunnen 105.000 toeschouwers plaatsnemen. De fans genoten van drie hakballen van Blanco en zagen de aanvaller een vrije trap nog net over schieten.

Mexico, dat op het WK in een groep zit met Brazilië, Kroatië en Kameroen, won de vriendschappelijke wedstrijd uiteindelijk met 3-0. Vleugelverdediger Miguel Layun maakte twee doelpunten, door slecht keeperswerk van Ariel Harush, en kort voor tijd verzorgde Marco Fabian het slotakkoord. Doelman Jose de Jesus Corona moest het veld echter met een brancard verlaten, toen hij het been van een van zijn verdedigers tegen zijn hoofd kreeg. Het is nog onduidelijk of hij het WK kan meemaken.