voetbalzone

Mexicaanse bond ontkent benadering van Maradona of Pellegrini

Daniel Cabot Kerkdijk23 jul 2010, 07:04
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2010, 07:04
Advertentie

De Mexicaanse voetbalbond (FMF) heeft verbaasd gereageerd op de berichten over de vermeende kandidaten voor het bondscoachschap. Na het vertrek van Javier Aguirre zitten de Midden-Amerikanen zonder keuzeheer. Volgens diverse lokale media waren Manuel Pellegrini, die onlangs zijn congé bij Real Madrid kreeg, en niemand minder dan Argentijns bondscoach Diego Maradona reeds benaderd.

/

"Ik kan iedereen verzekeren dat we met niemand hebben gepraat, ook niet met de zaakwaarnemers van alle vermeende kandidaten", benadrukte FMF-bestuurslid
Decio de María Serrano aan diverse Mexicaanse media. "De bond is momenteel nog druk bezig om een profielschets te maken. Dan is het niet logisch dat we zogenaamd met vier à vijf kandidaten reeds om de tafel hebben gezeten."

Pellegrini zit momenteel zonder werkgever en gaf onlangs aan dat hij bondscoach van zijn vaderland Chili wilde worden, zij het vanaf 2014 als opvolger van Marcelo Bielsa. Maradona onderhandelt momenteel met de Argentijnse voetbalbond (AFA) over zijn toekomst bij de nationale ploeg. Onder leiding van de ex-wereldkampioen strandden de Argentijnen in de kwartfinale van het recente WK.

Bezig met laden …