voetbalzone

Mexicaanse bond ontslaat Sánchez

01 apr 2008, 08:01
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2008, 08:01
Advertentie
Hugo Sánchez is ontslagen als bondscoach van Mexico. De voormalige doelpuntenmachine slaagde er niet in zich met de Mexicaanse ploeg te plaatsen voor de Olympische Spelen en kreeg hier maandagavond laat de rekening voor gepresenteerd.

Volgens een verklaring van bondsbobo Decio de Maria heeft Hugol in de laatste veertien maanden op drie toernooien matig gepresteerd. Het Midden-Amerikaanse land eindigde derde op de Copa América, verloor daarvoor in de finale van de Gold Cup tegen de Verenigde Staten en liep vervolgens een ticket voor de Olympische Spelen mis.

Sánchez heeft de kritiek over zichzelf afgeroepen. Bij zijn aantreden na het WK in 2006 zei hij dat zijn status als geboren winnaar zou afstralen op zijn ploeg en dat hij met El Tri de Gold Cup zou winnen én de olympische ploeg naar een medaille op het voetbaltoernooi in Peking zou leiden.

De Mexicaanse voetbalbond (FMF) heeft Jesús Ramirez aangesteld als voorlopige vervanger. De coach zal in ieder geval op 16 april op de bank zitten wanneer de ploeg in de Verenigde Staten een oefeninterland tegen China speelt. Onder Ramirez legde Mexico onder 17 in 2005 beslag op de wereldtitel in Peru.

Sánchez is de bekendste Mexicaanse voetballer aller tijden. Hij begon zijn loopbaan bij Pumas UNAM en speelde onder meer zeven seizoenen voor Real Madrid. In dienst van De Koninklijke kroonde hij zich liefst vijf keer tot topscorer van de Primera División. In 1990 vestigde hij zelfs een record met 38 doelpunten, goed voor winst van de Europese Gouden Schoen.

Namens Mexico nam Sánchez deel aan drie WK's, die van 1978, 1986 en 1994. In totaal kwam hij meer dan zeventig keer in actie voor Mexico en scoorde hij liefst 47 keer. Reden genoeg voor de Mexicanen om el niño de oro uit te roepen tot de beste Mexicaanse voetballer van de twintigste eeuw.
Bezig met laden …