voetbalzone

Mexicaanse club ontslaat trainer twee keer binnen één week

Yanick Vos19 sep 2016, 09:07
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2016, 09:07
Advertentie

Jose Saturnino Cardozo is in Mexico voor de tweede keer in een week tijd ontslagen door Chiapas, de hekkensluiter uit de competitie. Nadat de club zaterdag voor eigen publiek met 3-0 onderuit ging tegen Cruz Azul, werd de trainer voor de tweede keer in korte tijd op straat gezet.

/

Maandag was Cardozo al ontslagen vanwege tegenvallende prestaties. Met vier punten uit negen wedstrijden wilde de club een nieuw gezicht voor de spelersgroep. De selectie dacht er echter anders over. Onder druk van de spelers werd Cardozo teruggehaald, maar na de nederlaag tegen Cruz Azul werd Cardozo opnieuw ontslagen. "De spelers moeten zich realiseren in wat voor een slechte situatie we zitten", zei voorzitter Carlos Lopez Chargoy volgens de NOS. "We danken de Paraguayaanse tacticus voor zijn professionaliteit, loyaliteit en inzet."

Cardozo wordt bij Chiapas opgevolgd door Sergio Bueno, ook geen onbekende van de club. Hij was er in 2003 namelijk al trainer, en werd in 2013 opnieuw aangesteld. Twee jaar later vertrok hij weer.

Bezig met laden …