voetbalzone

Mexicaanse schlemiel: ‘Vijf van tien keer gaat Robben zelf naar de grond’

Daniel Cabot Kerkdijk29 jun 2014, 22:55
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2014, 22:55
Advertentie

Rafael Márquez was zondag ziedend na afloop van de krachtmeting tussen Nederland en Mexico (2-1). Een vermeende overtreding van de verdediger op Arjen Robben in het strafschopgebied resulteerde in een strafschop voor Oranje. Klaas-Jan Huntelaar faalde niet en schakelde Mexico hoogstpersoonlijk uit. Márquez nam in de catacomben geen blad voor de mond.

“Het was geen strafschop. Ik raak hem niet eens aan. Ik raak de grond, niet Robben”, verzekerde Márquez. “Het is juist Robben die mij aanraakt. De scheidsrechter dacht dat het andersom was en floot voor een strafschop. Vijf van de tien keer gaat Robben zelf naar de grond, dat is geen fair play.” De ex-speler van onder meer Barcelona verzekerde dat Robben tegen hem had gezegd dat het geen strafschop was, maar bij een eerdere situatie in het strafschopgebied weer wel.

“Helaas heeft de arbitrage ons niet geholpen”, zei Márquez na zijn allerlaatste WK-wedstrijd. Enkele minuten voor tijd maakte Wesley Sneijder de 1-1. “Uit een corner konden ze gelijk maken. We hadden niet in de gaten dat Sneijder alleen stond.”

Bezig met laden …