voetbalzone

Mexicaanse uitblinker direct in verband gebracht met Europese topclubs

Bart Kruyt18 jun 2014, 09:40
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2014, 09:40
Advertentie

Guillermo Ochoa was dinsdagavond simpelweg onpasseerbaar. De doelman van Mexico keepte de wedstrijd van zijn leven en zorgde ervoor dat gastland Brazilië niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel. De prestaties van Ochoa blijven natuurlijk niet onopgemerkt en over twee weken is hij transfervrij, omdat zijn contract bij Ajaccio afloopt. Een verhuizing naar een topclub lonkt.

voetbalzone

Ochoa wordt daags na zijn heldenrol tegen Brazilië al met diverse grote verenigingen in verband gebracht. In Engeland wordt er geschreven over interesse van Arsenal en Liverpool: Arsène Wenger is op zoek naar een opvolger voor Lukasz Fabianski en Brendan Rodgers wil een concurrent voor Simon Mignolet aantrekken. De Italiaanse media claimen dat ook AC Milan Ochoa op de korrel heeft. I Rossoneri liggen sowieso altijd op de loer als het om transfervrije spelers gaat.

De 28-jarige Ochoa keepte de laatste drie jaar voor Ajaccio en stond daarvoor op de loonlijst bij het Mexicaanse América. Oliver Kahn lijkt wel te denken dat de doelman klaar is voor een topclub: "Hij is tot dusver de beste keeper van dit toernooi", zei de voormalig Duitse sluitpost, tegenwoordig analist bij ZDF. "Hij stond waar hij moest staan en had soms ook wat geluk, maar dat dwing je af. Die kopbal van Neymar pakte hij geweldig."

Bezig met laden …