voetbalzone

Mexicaanse voetbalbond wil aantal buitenlanders per club terugdringen

Daniel Cabot Kerkdijk01 sep 2010, 09:10
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2010, 09:10
Advertentie

Mexico reikte afgelopen WK tot de achtste finales van toernooi waarin het werd uitgeschakeld door Argentinië. Het resultaat van het jonge elftal heeft geleid tot het besef bij de voetbalbond (FMF) dat er iets moet veranderen met de Mexicaanse competitie. “We zijn aan het kijken hoeveel buitenlanders ieder team nodig heeft, omdat we onze jonge Mexicaanse talenten moeten beschermen”, benadrukt Justino Compean, president van de FMF.

/

In de Mexicaanse competitie spelen veel buitenlanders, die voornamelijk afkomstig zijn uit andere Zuid-Amerikaanse landen. Vorig jaar werd er met Javier Chicharito Hernández wel een Mexicaan topscorer van de competitie. De aanvaller, die is vertrokken naar Manchester United, moest die prijs delen met de Amerikaan Herculez Gomez en de Peruviaan Johan Fano.

Vooral het goede optreden van Hernández op het WK heeft tot optimisme geleid bij interim-bondscoach Efrain Flores. “Ik ben bekend met het werk dat de achttien clubs hebben gedaan om jongelingen meer kansen te geven. Zij willen het Mexicaanse voetbal institutioneel en nationaal ontwikkelen.”

Bezig met laden …