voetbalzone

Mexico boekt zonder geschorste Guardado elfde zege op rij en gaat door

Daniel Cabot Kerkdijk10 jun 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2016, 07:15
Advertentie

Mexico heeft zich donderdag voor de kwartfinales van de Copa América geplaatst. De ploeg van Juan Carlos Osorio was in Pasadena met 2-0 te sterk voor Jamaïca, dat nu uitgeschakeld is, en is daardoor zeker van een plek bij de laatste acht. In het laatste groepsduel met Venezuela, dat ook zijn twee groepsduels won, staat de eerste plek in de groep op het spel.

Zonder de geschorste Andrés Guardado, die rood kreeg in het eerste groepsduel met Uruguay, boekte el Tri een degelijke overwinning. Javier Hernández opende na achttien minuten de score. Na een goede voorzet van Jesús Corona kopte Chicharito zijn 45e interlandgoal in 83 interlands tegen de touwen. Oribe Peralta maakte negen minuten voor tijd de 2-0.

Het is voor het eerst in 78 jaar tijd dat Mexico elf interlandzeges op rij heeft geboekt. De nationale trots is nu zelfs 21 officiële duels op rij ongeslagen: 15 overwinningen, 6 remises, 46 doelpunten voor en 16 doelpunten tegen. Spanje en Brazilië bleven het langst ongeslagen, 35 interlands, terwijl Spanje het recordaantal interlandzeges op rij in zijn bezit heeft: 15 stuks.

Bezig met laden …