Mexico gaat voor goud en wacht op Brazilië; VVV'er Yoshida speelt om brons

Matthijs van Laar07 aug 2012, 19:51
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2012, 19:51

De gouden Olympische droom van VVV’er Maya Yoshida is ten einde. De stopper ging met Japan in de halve finale van het voetbaltoernooi onderuit tegen Mexico. De Aziaten kwamen vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong, maar gaven die vervolgens uit handen: 3-1. Later op de avond wordt bekend of Zuid-Korea dan wel Brazilië in de eindstrijd de degens zal kruisen met Mexico. De verliezer van dat duel treft Japan in de strijd om de bronzen plak.

/

De verrassend frisse Japanners brachten het goedgevulde Wembley al vroeg in de wedstrijd in vervoering. Na een vlotte combinatie rond de Mexicaanse zestien belandde de bal in de voeten van Yuki Otsu, die de bal bij zijn aanname licht liet opstuiten en vervolgens zonder na te denken vol uithaalde. Doelman José de Jesús Corona reageerde wel, maar had geen enkel antwoord op de knal van de aanvaller, die op fabelachtige wijze hoog in het doel viel. Na een halfuur spelen rechtten de Midden-Amerikanen echter de rug. Een hoekschop van Giovani dos Santos belandde via het hoofd van een Japanner bij Marco Fabian, die de bal licht bijstuurde en zo doelman Shuichi Gonda volledig kansloos liet.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft tekende Oribe Peralta voor de 2-1. Takahiro Ohgihara dacht op de rand van zijn eigen zestien rustig aan een avontuur te kunnen beginnen, maar had buiten Peralta gerekend. De Mexicaanse spits veroverde de bal en werkte vervolgens feilloos af. Die klap kwamen de frivole Japanners vervolgens niet meer te boven. In blessuretijd tekende Javier Cortés van dichtbij voor de 3-1, waarmee hij aan alle onzekerheid definitief een einde maakte.