voetbalzone

‘Mexico heeft heel veel respect afgedwongen en niet alleen bij Nederland’

Thijs Post24 jun 2014, 20:52
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2014, 20:52
Advertentie

Nederland speelt zondag in de achtste finale van het WK tegen Mexico. Op papier is dat een tegenstander die te pakken is, maar de Midden-Amerikanen maakten indruk in Groep A met Brazilië, Kroatië en Kameroen. Mexico plaatste zich dik verdiend voor de achtste finale en dus rekent Dirk Kuyt, die bij Oranje tegen Chili in actie kwam als linksback, op een zware wedstrijd.

voetbalzone

“Mexico heeft heel veel respect afgedwongen en niet alleen bij Nederland”, tekent NUsport op uit de mond van de Katwijker. “Mexico speelde in de groepsfase een geweldige wedstrijd tegen Brazilië en boekte ook een goede zege tegen het toch ook sterke Kroatië. Er wacht ons een geweldig affiche.”

Het Nederlands elftal moet de beelden van Mexico nog analyseren, al heeft Kuyt wel weet van de situatie van Javier Hernández. De spits van Manchester United is dit toernooi geen basisspeler. “Ik was erg verrast dat Hernández niet speelt. Maar het feit dat hij op de bank zit, zegt dus al veel over de kracht van die ploeg. Toch ga ik ervan uit dat we een goede kans maken.”

Bezig met laden …