voetbalzone

Mexico na winnen van Gold Cup bij tien beste landen ter wereld

Bart Kruyt29 jun 2011, 11:14
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2011, 11:14
Advertentie

Mexico behoort na de winst van de Gold Cup tot de beste tien voetballanden ter wereld. In de nieuwe wereldranglijst van de FIFA stijgt het land liefst negentien plaatsen en komt het daardoor op de negende plaats. De ranglijst wordt nog altijd aangevoerd door Europees en wereldkampioen Spanje, terwijl Nederland zich de op één na beste voetbalnatie ter wereld mag noemen.

Niettemin zijn er wel degelijk verschuivingen in de top van de lijst waar te nemen. Zo daalt veelvoudig wereldkampioen Brazilië van de derde naar de vijfde plek en neemt Duitsland, dat de vierde plek bezat, de derde stek van Brazilië over. Ook Engeland heeft zich nu in de top vijf gevestigd, aangezien het de vierde plek van Duitsland overnam.

De andere landen in de top tien zijn Italië op de zesde plaats, gevolgd door respectievelijk Portugal en Kroatië. Argentinië daalde liefst vijf plaatsen en is daardoor terug te vinden als hekkensluiter van de top tien. Eén van de grootste verrassingen blijft Noorwegen, dat met een elfde plek en slechts zeven punten achterstand op Argentinië als relatief onbekende voetbalnatie onverwacht hoog staat.

Bezig met laden …