voetbalzone

Mexico opent nieuw stadion voor 80.000 man met doelpuntloze remise

Bart Kruyt08 mei 2010, 08:31
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2010, 08:31
Advertentie

Mexico heeft haar eigen supporters vrijdagavond laat niet kunnen verwennen. De WK-ganger opende met een oefenwedstrijd tegen Ecuador het nieuwe Meadowlands Stadium, maar wist evenals haar tegenstander niet te scoren (0-0). De tachtigduizend supporters die aanwezig waren dropen teleurgesteld af.

/

De doelpuntloze remise paste uitstekend bij het beeld van de wedstrijd, aangezien beide ploegen nauwelijks tot kansen kwamen. Javier Hernandez, de Mexicaanse spits die in de zomer naar Manchester United zal gaan, kreeg in de beginfase nog wél een grote mogelijkheid. Deze hielp hij echter om zeep en in het restant werd hij zo strak gedekt, dat een tweede kans uitbleef.

Mexico kreeg van Ecuador alle tijd om het spel te maken, maar eenmaal bij het strafschopgebied aangekomen brak een gebrek aan creativiteit de ploeg op. Coach Javier Aguirre was desondanks niet ontevreden: “Het is een goed resultaat. Natuurlijk wil je in een vol huis liever winnen, maar ik vind dat we goed hebben gespeeld.” Op het WK treft Mexico Zuid-Afrika, Frankrijk en Uruguay.

Bezig met laden …