voetbalzone

Mexico trekt kandidatuur voor WK's noodgedwongen in

29 sep 2009, 13:16
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2009, 13:16
Advertentie
Nederland en België hebben in de race voor de organisatie van het WK van 2018 of 2022 geen last meer van Mexico. Het Midden-Amerikaanse land heeft zich teruggetrokken als kandidaat, zo melden de plaatselijke media dinsdag. Reden hiervoor is de sterk verslechterde economische situatie in het Spaanstalige land.



Door de wereldrecessie, die uiteraard ook Mexico teistert, voldoet het land niet meer aan de eisen die de FIFA stelt voor een organisator van een WK-eindronde. Zo moet het land flink investeren in de verouderde stadions, maar zal daar naar verwachting de komende jaren niet genoeg geld voor vrijkomen. Ook de infrastructuur moet worden verbeterd.

“We hebben in Mexico genoeg stadions, maar het merendeel is lang geleden gebouwd en voldoet niet meer aan de FIFA-standaard”, aldus de Mexicaanse bond in een statement. Naar verwachting zou het land een bedrag rond de 900 miljoen euro vrij hebben moeten maken om alles op orde te krijgen. Simpelweg te veel geld in deze barre tijden, zo is men van mening.

Na het terugtrekken van Mexico blijven naast Nederland en België ook Spanje/Portugal, Australië, Indonesië, Japan, Rusland, Verenigde Staten en Engeland over. Voor het WK van 2022 mengen ook Qatar en Zuid-Korea zich nog in de strijd.
Bezig met laden …