Mexico verslaat Chili en vertrekt met vertrouwen richting Europa

Daniel Cabot Kerkdijk16 mei 2010, 21:15
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2010, 21:15

Mexico heeft de laatste oefenwedstrijd op eigen bodem in de voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika in winst omgezet. De Midden-Amerikanen waren in het Azteca Stadion met 1-0 te sterk voor Chili, dat zich eveneens voorbereidt op de naderende mondiale eindronde. Alberto Medina maakte de enige treffer. Mexico vertrekt een dezer dagen naar Europa voor de rest van haar voorbereiding.

Het doelpunt van Medina viel al in de dertiende minuut. Hij ontving de bal van Cuauhtémoc Blanco en plaatste bal keurig achter doelman Luis Antonio Marin. Javier Aguirre stuurde een van zijn sterkst mogelijke formaties het veld in en volgende daarmee niet het voorbeeld van Marcelo Bielsa. De keuzeheer van Chili gebruikte de oefenwedstrijd vooral om te experimenteren.

Mexico kreeg via toekomstig Mancunian Javier Hernandez nog een goede mogelijkheid, maar hij faalde opzichtig. In de tweede helft waren Arturo Vidal en Jean Beausejour dicht bij de gelijkmaker. Na de rode kaart voor Manuel Ittura was Chili niet meer in staat om aanvallend iets te brengen. Hernandez (paal) en Adolfo Bautista (redding Marin) hadden de 2-0 op hun schoen.