Mexico verstoort in heenduel al WK-droom van Nieuw-Zeeland

Daniel Cabot Kerkdijk13 nov 2013, 22:19
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2013, 22:19

Mexico lijkt zich vrijwel te hebben verzekerd van zijn aanwezigheid op het WK van volgend jaar zomer in Brazilië. Het team van bondscoach Miguel Herrera maakte in het heenduel met Nieuw-Zeeland reeds duidelijk hoe groot de onderlinge krachtverschillen zijn: 5-1. De bezoekers kwamen er in het Estadio Azteca niet aan te pas en de kansen zijn nihil dat men volgende week in Wellington in staat zal zijn om de derde WK-deelname in de geschiedenis af te dwingen.

/

Het verschil in het aantal doelgerichte pogingen in de eerste helft was veelzeggend: acht voor Mexico en nul voor Nieuw-Zeeland. In de veertigste minuut keken de bezoekers al tegen een dubbele achterstand aan. Een botsing tussen doelman Glenn Moss en een van zijn verdedigers stond aan de basis van de openingstreffer. De bal viel voor de voeten van Paul Aguilar: 1-0. Luttele minuten later was het weer raak. Na een corner mocht Carlos Alberto Pena ongehinderd zijn hoofd tegen de bal zetten en was het uiteindelijk Raúl Jimenez die van dichtbij raak kopte: 2-0. Diezelfde Jiménez was een minuut eerder met een spectaculaire hakbal reeds dicht bij het tweede doelpunt. Na ruim twintig minuten spelen ontsnapte Nieuw-Zeeland al toen Francisco Maza Rodriguez op de lat schoot.

Enkele minuten na de onderbreking sloeg Mexico wederom toe. Na een lange bal van Rafael Márquez gaf Miguel Layun voor en gleed Oribe Peralta de 3-0 binnen. In de tweede helft zocht Nieuw-Zeeland wat meer de aanval op, maar het was allerminst voldoende om de defensie van Mexico te verontrusten. In de laatste tien minuten zorgde Mexico voor een ruimere overwinning. Márquez en Layun zorgden weer voor het voorbereidende werk bij de tweede goal van Peralta, die dit keer met het hoofd scoorde: 4-0. Márquez kopte uit een corner de 5-0 binnen, maar dat was niet de eindstand. Het eerste schot op doel van Nieuw-Zeeland was meteen raak en kwam op naam van Chris James: 5-1.