voetbalzone

Mexico wacht in alle rust op terugkeer Dos Santos in nationale team

Erik van Dam02 sep 2010, 09:16
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2010, 09:16
Advertentie

De Mexicaanse voetbalbond (FEMEXFUT) wil niet overhaast te werk gaan met Jonathan Dos Santos. De twintigjarige Mexicaan kwam sinds 30 mei niet meer in actie voor het nationale team; bondscoach Javier Aguirre hield hem tot woede van de speler en zijn vader buiten de selectie voor het WK 2010. De bond denkt echter dat Jonathan vanzelf terugkeert.

/

Juan De Dios Carrasco, zaakwaarnemer van de Barcelona-belofte, gaf woensdagavond aan dat Dos Santos ‘de kleuren van El Trí’ nog steeds voelt. Nesto De La Torre en Justino Compean, respectievelijk interim-bondscoach en voorzitter in Mexico, spraken hun verbazing uit dat Dos Santos opnieuw verstek liet gaan voor de komende interland van het land. Bij de oefenwedstrijd tegen Spanje, op 11 augustus, had Dos Santos zich om een geldige reden ook afgemeld.

“We zullen wachten”, aldus het tweetal. “Jonathan moet weer meer trainen, dat is noodzakelijk als hij trots in het groen wil lopen. Is die interesse er niet, dan moet hij opzij stappen. Wil hij weer meedoen, dan moet hij zijn best doen. Op dit moment is hij nog geen speler die het verschil maakt, met alle respect. Er zijn betere spelers dan hij.” Dos Santos’ vader brieste na de bekendmaking van de WK-selectie dat zijn jongste zoon nooit meer de nationale eer zou verdedigen. Broer Giovani (21) mocht wel mee naar Zuid-Afrika.

Bezig met laden …