Mexico wint na twee nederlagen op rij weer wat aan zelfvertrouwen

Bart Kruyt30 mei 2010, 20:17
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2010, 20:17

Na nederlagen tegen Engeland en Nederland heeft Mexico zondagavond weer iets aan het zelfvertrouwen kunnen werken. De ploeg van Javier Aguirre had in het Duitse Bayreuth weinig last van Gambia, dat uiteindelijk vijf treffers om de oren kreeg (1-5). Javier Hernandez maakte er twee, evenals Adolfo Bautista.

Op een bijzonder slecht veld (de regen was met bakken uit de hemel komen vallen) werd de score na achttien minuten geopend. Hernandez, die na de zomer voor Manchester United zal gaan spelen en midweeks nog trefzeker was tegen Oranje, ontving de bal in het strafschopgebied en aarzelde geen seconde. In het restant van de eerste helft bleven de Mexicanen sterker, maar treffers bleven uit.

Die vielen pas weer na rust: Hernandez zette de teller al snel op twee, waarna Bautista tien minuten later de derde Mexicaanse treffer voor zijn rekening nam. Via Ebrima Bohna deed Gambia nog wel wat terug, maar doelpunten van Bautista en Alberto Medina zorgden hierna voor een overtuigende zege voor de Mexicanen. De ploeg van Aguirre oefent nu alleen nog tegen Italië, voordat zij aan het WK begint.