Mexico wordt vernederd en lijdt grootste officiële nederlaag ooit: 7-0

Daniel Cabot Kerkdijk19 jun 2016, 07:14
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2016, 07:14

Chili heeft zich zaterdag (lokale tijd) op indrukwekkende wijze bij de laatste vier van het toernooi om de Copa América geschaard. De Chilenen maakten in het Levi's Stadium korte metten met Mexico, dat de grootste officiële nederlaag in de geschiedenis leed: 7-0. Het was voor el Tri de eerste nederlaag na een reeks van 22 ongeslagen duels.

/

Mexico, met Héctor Moreno en Andrés Guardado in de basis, begon als favoriet aan de krachtmeting, maar het duel eindigde uiteindelijk als een zwarte bladzijde in de historie van het Mexicaanse voetbal. In de eerste helft was de schade nog enigszins te overzien voor de ploeg van Juan Carlos Osorio. Edson Puch opende na zestien minuten de score en vlak voor rust rondde Eduardo Vargas voorbereidend werk van Alexis Sánchez af.

In de tweede helft kreeg Mexico alle hoeken van het veld te zien. In acht minuten tijd scoorde Chili nog drie keer: Alexis scoorde op aangeven van Arturo Vidal en daarna kreeg Vargas alle medewerking om nog drie doelpunten aan zijn totaal toe te voegen. Drie minuten voor tijd was Puch verantwoordelijk voor de eindstand van 7-0.

Mexico verloor in mei 1961 met 8-0 van Engeland, maar dat was een vriendschappelijke interland. Tot zaterdag was de 7-1 nederlaag tegen Spanje op de Olympysche Spelen van 1928 de grootste misstap in het Mexicaanse voetbal. Chili, dat eerder al met 7-0 van Venezuela (1979) en Armenië (1997) won, speelt in de halve finale tegen Colombia.