voetbalzone

Meza roept drie 'Nederlanders' op en laat Blanco buiten de selectie

Daniel Cabot Kerkdijk05 aug 2010, 09:05
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2010, 09:05
Advertentie

Enrique Meza heeft twaalf WK-gangers opgenomen in de selectie van Mexico voor de oefeninterland tegen wereldkampioen Spanje. De interim-bondscoach, die de taken van de vertrokken Javier Aguirre tijdelijk waarneemt, had geen plaats voor Cuauhtémoc Blanco, de ervaren aanvaller van Irapuato.

/

In de selectie van Meza zitten drie spelers die in de Eredivisie hun brood verdienen: Francisco Maza Rodríguez, Carlos Salcido (beiden PSV) en AZ-verdediger Héctor Moreno. Het drietal behoort tot het selecte gezelschap van twaalf dat recentelijk aan het WK in Zuid-Afrika deelnam.

Voor Rafa Márquez is het zijn eerste oproep als speler van New York Red Bulls. De verdediger stond zeven seizoenen lang onder contract bij Barcelona, maar heeft gekozen voor een avontuur in de Major League Soccer. Onlangs gaf hij aan dat hij toch niet van plan was om zijn interlandcarrière te beëindigen.

De volledige selectie:

Doel: Guillermo Ochoa (América), Jesús Corona (Cruz Azul)

Verdediging: Paul Aguilar, Leobardo López (beiden Pachuca), Rafael Márquez (New York Red Bulls), Francisco Rodríguez, Carlos Salcido (beiden PSV), Héctor Moreno (AZ), Fausto Pinto (Cruz Azul)

Middenveld: Efraín Flores (Celtic), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Jonathan dos Santos (Barcelona), Andrés Guardado (Deportivo la Coruña), Pablo Barrera (West Ham United)

Aanval: Javier Hernández (Manchester United), Giovani dos Santos (Tottenham Hotspur), Carlos Vela (Arsenal), Elías Hernández (Morelia) en Enrique Esqueda (América).

Bezig met laden …