Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam

Laatste update:

Micky van de Ven gaat via de arbitragecommissie proberen om 450.000 euro te krijgen van FC Volendam, zo schrijft De Telegraaf. De verdediger meent daar recht op te hebben door eerder gemaakte afspraken. Van de Ven sloot een overeenkomst met Volendam waarbij hij recht zou hebben op tien procent van de netto transferopbrengst.

Van de Ven verhuisde in 2021 van Volendam naar VfL Wolfsburg en bezorgde de club uit het vissersdorp daarmee 3,5 miljoen euro. Zelf kreeg de verdediger 350.000 euro mee, zoals afgesproken tijdens de onderhandelingen.

Nu, drie jaar later, meent Van de Ven echter opnieuw recht te hebben op een flink bedrag. Door zijn transfer van Wolfsburg naar Tottenham Hotspur streek Volendam namelijk een slordige 4,5 miljoen euro op aan doorverkooppercentage (12,5 procent).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Volendam gaat daar niet in mee en meent dat alleen de door Wolfsburg betaalde 3,5 miljoen euro toebehoort aan de netto transferopbrengst. Van de Ven was bereid om Volendam tegemoet te komen en een regeling te treffen door 75.000 euro te schenken aan de club.

Het overgebleven bedrag, 375.000 euro, mocht in termijnen van 37.500 euro worden betaald, maar Volendam-voorzitter Jaap Veerman heeft per e-mail laten weten op voorspraak van de Raad van Commissarissen alleen te willen schikken voor een bedrag van 300.000 euro. Een verschil van 75.000 euro dus.

Reactie uit kamp-Van de Ven


Marcel van de Ven, vader van Micky en belangenbehartiger van zijn zoon, laat weten niet uit te zijn geweest op een arbitragezaak. "Op ons verzoek zijn we meerdere keren met FC Volendam om tafel gegaan om het buiten de arbiters en de publiciteit op te lossen", laat hij weten.

"De club incasseert in totaal bijna acht miljoen euro voor Micky en mijn zoon heeft gewoon recht op zijn deel. Hoewel hij nog nóóit een bedankje heeft gehad voor al het geld dat hij opbrengt, was hij bereid 75.000 euro aan de club te schenken. Dat zegt, denk ik, alles over hem. Maar de tijd van onderhandelen is nu voorbij. We eisen nu het volle pond."

De advocaat van Van de Ven laat weten er niet te veel over kwijt te willen. "Behalve dat als de zaak al één procent minder goed had gelegen mijn cliënt deze zaak niet was opgestart. Het standpunt van FC Volendam gaat volkomen in tegen de vaste lijn van jurisprudentie."

"Als partijen geen nadere uitleg hebben gegeven over de uitleg van ’netto transferopbrengst’, dan wordt in de rechtspraak een ruime uitleg aangehouden. Client heeft dus recht op deze en toekomstige vergoedingen”, aldus Frans de Weger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer gedonder met een speler en Volendam. Dit is niet echt goede reclame voor de club waar dit seizoen al zoveel is misgegaan.

Zelden zo’n knakworst als voorzitter gezien als die Veerman. Die denkt alleen aan de korte termijn. Een paar snelle euro’s dacht hij te winnen. Die zullen wel weer duur betaald worden.

Ja 10% is 10% ook van eventuele doorverkoop percentages. Komt Volendam nu wel erg slecht uit maar afspraak is afspraak...

30 april 2024 om 22:25

Ik weet het niet, dat moet dan wel goed in het contract staan, hoewel het feit dat Volendam wel 3 ton wil geven niet in hun voordeel lijkt te spreken

30 april 2024 om 23:21

Zoals het in de tekst staat staat er in het contract dat VdVen recht heeft op 10% van de netto opbrengst. Lijkt me raar als een eventueel doorverkooppercentage daar niet bij hoort.

30 april 2024 om 23:33

@spursfan: en toch vraag ik mij af of het zo werkt. Clubs hebben ook wel eens een doorverkooppercentage, maar volgens mij krijgen die ook geen extra bedrag als de nieuwe club de speler verkoopt met een doorverkooppercentage en de volgende club hem óók weer verkoopt

30 april 2024 om 23:44

@madmarcel, dat is dus wat je exact opschrijft. Vaak zijn er specifieke condities zoals dat doorverkoop enkel over winst gaat, enkel over initiele som, als je dat niet specifiek afkadert gaat het over de breedst mogelijke definitie wat ook al n beetje in t artikel staat.

1 mei 2024 om 00:50

Daarom staat hier ook netto opbrengst. Dat lijkt mij toch vrij duidelijk te duiden op alle netto opbrengst die ze binnenhalen met de verkoop van VdVen, dus ook de opbrengst van het doorverkooppercentage. Als ze dat graag niet hadden gewild hadden ze het anders moeten formuleren. Er is geen rechter in Nederland die Volendam volgt als het daadwerkelijk in het contract staat zoals hier is beschreven.

Jeetje. Wat een goede reclame voor Volendam. 2e speler in 1 seizoen die Volendam voor de rechter sleept. Tel daar dan de bestuurlijke crisis bij op en je vraagt je af welke speler er nog zin heeft om deze zomer een contract te tekenen voor Volendam.

Klinkt als een gekke deal, dat je elke keer geld krijgt van je eerste club bij een transfer.

Maar als dat de afspraak is moet hij natuurlijk gewoon zijn geld krijgen, het lijkt er in ieder geval niet op dat vdVen Volendam een warm hart toe draagt.

30 april 2024 om 21:45

Volendam kreeg ook gewoon betaald op basis van een doorverkooppercentage, dus het lijkt mij, zonder de details te kennen, niet gek dat hij ook daar 10% van vangt.

En het feit dat hij zelfs nog bereid is om 75K aan Volendam te schenken, geeft juist aan dat hij ze wel een warm hart toe draagt, maar Volendam wil blijkbaar de volle mep en krijgt nu waarschijnlijk (als ik dit lees) helemaal niets.

En dat is toch wel een tikkeltje dom van Volendam. Los van de slechte publiciteit kost ze dit het geld voor een arbitrage én nog 75k.

1 mei 2024 om 00:29

Het feit dat hij 75k wil 'schenken' klinkt meer als een campagne voor de buitenwereld dan het daadwerkelijk een warm hart toedragen. Hij wil uiteindelijk gewoon geld zien (wat indien hij gelijk heeft zijn goedrecht is) en daarvoor is hij bereid om 75k minder te accepteren, want uiteindelijk schenk je niets, je hebt simpelweg een vermindering in betaling. Daarbij praat je ook over een club in financiele problemen, dus vaak zien mensen liever gewoon een zekere afspraak in betaling dan dat ze uiteindelijk niks krijgen omdat ze de betalingen niet kunnen maken.

De constructie an sich hierin (als het klopt wat Van de Ven claimt) is ook gewoon raar en absoluut niet normaal in de voetballerij. Daarbij wel een beetje in lijn met afwijkende afspraken die vaker door 'team Jonk' zijn gemaakt (denk aan vergoedingen waar ze ook zelf aan hebben verdiend bij transfers van spelers). Voetbaltechnisch zit die club prima in elkaar, maar er zijn echt veel kromme (en soms zelfs niet integere) afspraken gemaakt wat betreft transfers en waar geld naartoe seipelt. Ik vraag me daarin dan ook af of Van de Ven uiteindelijk ook denkt recht te hebben op de opleidingsvergoeding die Volendam heeft gekregen.

Al met al (ook al ben ik zelf niet de grootste fan van hem) kan Veerman het toch niet goed doen in de publieke opinie. Hij is de tegenstander van 'team Jonk' geweest. waarbij nagenoeg alles vanuit die partij wordt goedgepraat terwijl dit soort afwijkende en onduidelijke afspraken grotendeels uit de koker is gekomen van dit team. Ondertussen heb je nog steeds een uiterst ongezonde bedrijfsvoering die afhankelijk is van transfers van derden en is het gros van de mensen er als nog van overtuigd dat het idee van Team Jonk om meer te investeren meer dan terecht was.

Dus ze zijn EUR 450.000 verschuldigd aan vd Ven, maar zijn bereid te schikken voor EUR 300.000? Met andere woorden, ze weten dondersgoed dat ze moeten betalen en proberen gewoon zo laag mogelijk te gaan zitten. Wat een naar clubje is dat Volendam aan het worden joh.

Een tip aan het kamp vd Ven, graag ook de wettelijke rentevergoeding eisen, inclusief de wettelijke verhoging van nagekomen loon, inclusief een kostenvergoeding voor de advocaatkosten.

30 april 2024 om 22:09

Iets met een klok en een klepel. Wettelijke verhoging nakomen loon? Daar heb je een actieve arbeidsovereenkomst van die periode voor nodig óf arbeid verricht en de overeenkomst is niet opgesteld. Ten tijden van zijn transfer van Wolfsburg naar Spurs had hij geen actieve arbeidsovereenkomst bij Volendam en verrichte hij ook geen arbeid voor hen. Dat percentage is geen loon maar een bijzondere vergoeding.

Als je 10% afspreekt dan is Micky ook voor 10% eigenaar van het doorverkooppercentage, immer daardoor zal de transfersom ongetwijfeld lager zijn uitgevallen.

Geen 10% willen betalen want daar heeft hij geen recht op maar wel 300K willen aftikken om hem tegemoet te komen, rare praktijken in Volendam en niet voor het eerst.

Ja gezien Volendam bereid is nu al 300.000 te betalen, weten die ook wel dat ze 10% zijn verschuldigd aan van de Ven. Dat zijn wel heel veel rechtszaken in een jaar over spelers, voor Volendam.
Zo langzamerhand zullen jeugdige spelers ook wel wachten met naar Volendam gaan.

Maar vergeet niet dat hij waarschijnlijk ook van Wolfsburg weer 10% van de netto transferopbrengst krijgt. Toch wel lekker aks je zo slapend rijk wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren