Micky van de Ven injury Tottenham 2023-24Getty

Micky van de Ven onthult van welke Nederlandse topclub hij vroeger fan was

Jordi Tomasowa29 sep 2024, 09:39
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2024, 09:48
Advertentie

Micky van de Ven speelt zondagavond met Tottenham Hotspur een kraker in de Premier League tegen Manchester United. In aanloop naar het duel gaf de Oranje-international meerdere interviews.

Zo vuurde Science in Sport in veertig seconden veel vragen op de 23-jarige verdediger af die hij razendsnel moest beantwoorden. Van de Vens favoriete vakantiebestemming? Ibiza. Zijn favoriete andere sport naast voetbal? Tennis.

Ook wordt Van de Ven gevraagd naar de club waar hij als kind fan van was. Ajax blijkt zijn jeugdliefde te zijn geweest. Tot een transfer naar de Amsterdammers of überhaupt de Nederlandse top kwam het voor de linkspoot uiteindelijk nooit.

Van de Ven brak door bij FC Volendam en verdiende vervolgens een transfer naar VfL Wolfsburg, waarna Tottenham Hotspur hem in de zomer van 2023 voor minimaal 40 miljoen inlijfde.


Duel met Manchester United

Zondagavond wacht Van de Ven met Tottenham Hotspur een kraker tegen Manchester United. Voor de 23-jarige mandekker wordt het een interessante ontmoeting, aangezien hij een goede band heeft met Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee, die sinds afgelopen zomer bij the Mancunians onder contract staan.

“Met Zirkzee heb ik bij Jong Oranje gezeten. Het is mooi dat je met zo’n mooie wedstrijd als zaterdag dan tegenover elkaar kan staan”, zegt Van de Ven tijdens een interview met Viaplay.

“Natuurlijk zat ik bij het EK met Zirkzee en De Ligt. Daar ging ik ook heel veel om met De Ligt, dus met hem heb ik een goede band gecreëerd.”

Bezig met laden …