voetbalzone

Micky van de Ven staat voor toptransfer: eerste gesprekken reeds gevoerd

Jordi Tomasowa24 jun 2023, 10:59
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2023, 10:59
Advertentie

Micky van de Ven staat in de nadrukkelijke belangstelling van Tottenham Hotspur, zo meldt Fabrizio Romano. Volgens de transfermarktexpert is de centrumverdediger van VfL Wolfsburg op een shortlist van the Spurs gezet. Van de Ven beschikt bij die Wölfe nog over een contract tot medio 2027.

Van de Ven zou samen met Edmond Tapsoba (Bayer Leverkusen) op een shortlist van the Spurs staan om de defensie van de Noord-Londenaren te versterken. Beide centrumverdedigers worden als spelers gezien die Tottenham van een kwaliteitsimpuls kunnen voorzien. Volgens Romano hebben er inmiddels al gesprekken plaatsgevonden met de entourage van Van de Ven.

Mocht de jeugdinternational van Oranje daadwerkelijk de overstap naar Tottenham maken, dan moet hij de concurrentie aangaan met onder meer Cristian Romero en Eric Dier. Davinson Sánchez zou onlangs bij de clubleiding een transferverzoek hebben ingediend om de Londense club na zes seizoenen te verlaten.

Van de Ven maakte in de zomer van 2021 voor 3,5 miljoen euro de overstap van FC Volendam naar Wolfsburg, waar hij het afgelopen seizoen uitgroeide tot een onbetwiste basisspeler. De mandekker kwam tot 33 Bundesliga-duels en is momenteel met Jong Oranje actief op het EK Onder 21 in Georgië en Roemenië. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op 30 miljoen euro.

De mandekker speelt zaterdagavond met Jong Oranje tegen de leeftijdgenoten van Portugal. In aanloop naar dit EK-duel wenste hij niet in te gaan op geruchten. "Mijn zaakwaarnemer regelt alles achter de schermen", zegt hij tegenover de NOS. "Als het heel serieus wordt, neemt hij contact met me op. Verder leg ik de focus op het EK."

Bezig met laden …