voetbalzone

Middenmoter Fulham mag zich toch opmaken voor Europa League

Bart Kruyt26 mei 2011, 13:06
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2011, 13:06
Advertentie

Fulham eindigde dit seizoen als achtste in de Premier League en kwam in de nationale bekertoernooien niet tot noemenswaardige prestaties. Dankzij het eerlijke spel komt de ploeg van Mark Hughes volgend seizoen echter toch in de Europa League uit, zo bevestigt de Premier League donderdag. Fulham dankt het Europese ticket aan de Fair Play League.

Engeland ontving een extra Europa League-plaats omdat het als tweede eindigde in de Fair Play-ranglijst van de UEFA. Chelsea bleek de sportiefste ploeg van Engeland te zijn, maar omdat de afgetreden landskampioen volgend jaar al in de Champions League uitkomt, ging het Europa League-ticket naar de nummer twee van de lijst. Dat bleek Fulham te zijn.

Hughes zag dit seizoen slechts één speler met rood van het veld gestuurd worden, maar dat was wel op de laatste speeldag, waardoor er nog even werd getwijfeld of het gedegradeerde Blackpool niet als tweede zou eindigen. Dat blijkt niet het geval te zijn, waardoor Fulham de Europa League ingaat. Vorig jaar stond de equipe nog in de finale van dit toernooi.

Bezig met laden …