voetbalzone

‘Middlesbrough kocht hem voor miljoenen, nu ziet Blind het niet’

Yanick Vos10 nov 2016, 11:14
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2016, 11:14
Advertentie

Marten de Roon verliet sc Heerenveen ruim een jaar geleden om te gaan spelen voor Atalanta Bergamo. In de Serie A maakte hij veel indruk en afgelopen zomer telde Middlesbrough liefst vijftien miljoen euro voor hem neer. Ondanks zijn goede prestaties is het nog niet gekomen tot een oproep voor het Nederlands elftal. Henk Spaan pleit voor een kans voor De Roon in Oranje.

/

Volgens de columnist van Het Parool wordt de 24-jarige middenvelder al jarenlang onderschat. De Roon komt uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, waar hij volgens Spaan door Wiljan Vloet en Michel Vonk niet op waarde werd geschat. “Ondanks de tegenkrachten speelde hij zich in het eerste. Sparta liet hem transfervrij gaan”, klinkt het. “Daarna vergiste Marco van Basten zich in de middenvelder. Hij werd 'niet opgewonden' van De Roon. Opnieuw speelde Marten zich in de basis en hij werd zelfs aanvoerder van Heerenveen.”

In de Premier League wil De Roon zich verder ontwikkelen. “Wat trainers niet zien, is het abnormale spelinzicht van de controlerende middenvelder. Pas in de Serie A begon zijn visie op te vallen. Een paar keer werd hij Speler van de Maand bij Atalanta. Middlesbrough kocht hem voor miljoenen. Nu ziet Blind het niet”, aldus Spaan.

Bezig met laden …