voetbalzone

Middlesbrough na 'duel van 222 miljoen euro' terug in Premier League

Bart Kruyt07 mei 2016, 15:27
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2016, 15:27
Advertentie

Na een afwezigheid van zeven seizoenen keert Middlesbrough terug in de Premier League. De ploeg van Aitor Karanka had op de bloedstollende laatste speeldag van de Championship nog een punt nodig tegen concurrent Brighton and Hove Albion, dat evenveel punten had als Middlesbrough, maar een minder doelsaldo. Boro wist het benodigde punt over de streep te trekken (1-1) en zit volgend seizoen dus weer in de Premier League; Brighton gaat de play-offs in.

/

In Engeland was al uitgerekend dat clubs in de Premier League komend seizoen zeker zijn van een inkomen van liefst 222 miljoen euro en er stond zaterdag dus heel wat op het spel bij de wedstrijd tussen Middlesbrough en Brighton. De thuisploeg begon goed en kwam na twintig minuten spelen op voorsprong, via Christian Stuani. Een voorzet van Gaston Ramirez werd naar de grond gebracht door David Nugent, waarna Stuani van dichtbij de 1-0 binnen kon tikken.

Brighton (overigens zonder Danny Holla en Elvis Manu) moest in de achtervolging en kwam tien minuten na rust langszij via een knappe kopbal van Dale Stephens. De middenvelder beging even hierna echter een keiharde overtreding op Ramirez, wat hem op een terechte rode kaart kwam te staan. Met een man minder wist Brighton zich niet naar de benodigde overwinning te vechten en dus gaat Middlesbrough naar de Premier League. Burnley promoveerde al eerder en werd deze zaterdag nog kampioen van de Championship.

Bezig met laden …