voetbalzone

Middlesbrough troeft concurrentie af en haalt transfervrije Boyd binnen

Erik van Dam05 jul 2010, 18:38
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2010, 18:38
Advertentie

Kris Boyd heeft zich voor twee jaar verbonden aan Middlesbrough. De 26-jarige spits, die de voorbije vierenhalf jaar voor Glasgow Rangers uitkwam, heeft zijn transfervrije status verzilverd met een contract bij de club uit het Championship. Birmingham City, Blackburn Rovers en Newcastle United vissen daarmee definitief achter het net voor de aanvaller.

/

Boyd bewees de laatste jaren zijn trefzekerheid als speler van The Gers. De Schots international maakte aan het begin van dit millennium al veel doelpunten voor Kilmarnock, maar voerde in Glasgow zijn moyenne alleen maar verder op. In 143 officiële duels trof Boyd 101 keer doel. Hij wenste zijn aflopende contract bij de club echter niet te verlengen.

Shota Arveladze probeerde de aanvaller daarop naar Kayserispor te halen, maar slaagde daar niet in. Ook enkele Premier League-clubs kregen nul op het rekest; Boro maakt maandag wereldkundig dat Boyd een tweejarig contract heeft getekend in het Riverside Stadium. In vier van de laatste vijf seizoenen kroonde Boyd zich tot topscorer van Schotland.

Bezig met laden …