voetbalzone

Middlesbrough vindt in clubicoon Mowbray opvolger van Strachan

Thijs Post26 okt 2010, 14:02
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2010, 14:02
Advertentie

Middlesbrough heeft een opvolger gevonden voor Gordon Strachan: voormalig aanvoerder Tony Mowbray zal de taak van hoofdtrainer op zich nemen. Dat meldt de club via haar officiële kanalen. De 46-jarige Mowbray was één van de vier kandidaten om het stokje van Strachan over te nemen. De oefenmeester wacht een zware taak: Middlesbrough is aan het kwakkelen en bungelt onderin de rangschikking van de Championship, het tweede Engelse niveau.

/

Naar verluidt stonden ook Paul Ince, Phil Brown en Gary Megson op de lijst om manager te worden van Boro. Mowbray, Mogga genoemd door de fans van de club, speelde tussen 1982 en 1991 bijna 350 duels voor Middlesbrough. Daarin wist de verdediger 25 treffers te produceren. Vorig seizoen stond Mowbray nog aan het roer van Celtic, waar hij in maart werd ontslagen.

Naar verluidt werd ook Ronald Koeman gepolst voor de baan, maar de werkloze oefenmeester gaf aan geen heil te zien in het avontuur. “Ik zou dolgraag in Engeland aan de slag willen, daar gaat het niet om”, legde Koeman uit. “Maar het liefst op het hoogste niveau of bij een club met potentie. Die zie ik niet bij Middlesbrough.”

Bezig met laden …