voetbalzone

Mido duikt na vertrek uit Amsterdam weer op bij Middlesbrough

Erik van Dam12 jan 2011, 09:22
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2011, 09:22
Advertentie

Ahmed Mido Hossam heeft zich volgens The Northern Rock weer gemeld bij Middlesbrough. De 27-jarige aanvaller vertrok een half jaar geleden bij de club uit het Championship, om op een pay as you play-contract voor Ajax te gaan spelen. Na de aftocht van Martin Jol als trainer wilde de Egyptenaar niet wachten of Frank de Boer het in hem zag zitten en liet hij zijn overeenkomst in Amsterdam ontbinden. Nu is hij terug op bekende grond.

/

Mido vroeg eind december een gesprek aan met Ajax en gaf vervolgens, begin deze maand, aan dat hij per direct wilde vertrekken. Met Jol werkte hij samen bij Tottenham Hotspur en de Afrikaan zag het niet zitten zich te moeten bewijzen onder De Boer. Die had het best willen proberen met Mido, liet de trainer later weten. Voorlopig lijkt hij alleen mee te trainen bij Boro. De Engelse club was blij dat Mido in de zomer vertrok, omdat hij zwaar op de begroting drukte.

Het laat zich nog raden waar Mido zijn toekomst definitief gaat voortzetten. Zijn familie woont momenteel in de buurt van Middlesbrough, maar de spits claimde vorige maand nog interesse vanuit Spanje. “Ik sprak met Espanyol en Deportivo over een mogelijke transfer in januari. Maar de aanbiedingen waren financieel te laag.” Mido werkte tot nu toe in Europa al voor AA Gent, Celta de Vigo, Olympique Marseille, AS Roma, Wigan Athletic en West Ham United.

Bezig met laden …