voetbalzone

Mido: ‘Middlesbrough doet zijn best om me eruit te werken’

Erik van Dam30 jul 2010, 11:50
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2010, 11:50
Advertentie

Ahmed Mido Hossam wordt niet gehinderd om Middlesbrough te verlaten voor Ajax. De Egyptische aanvaller zegt dat de club hem onder het mom van een conditieachterstand weg wil werken, maar hij is niet van plan om het spelletje mee te spelen. “Het is niet de eerste keer dat de club zoiets flikt, maar ik geef mijn rechten niet op”, stelt de spits.

/

“Middlesbrough wil de financiële verplichtingen niet nakomen”, beweert het Ajax-doelwit in gesprek met FilGoal.com. “Dat is niet de eerste keer. Ze hebben het in het verleden uitgehaald met meer spelers; Mohamed Shawky, Gaizka Mendieta en Jimmy Hasselbaink, maar ik ben niet zoals zij. Ik weiger mijn rechten op te geven”, stelt de aanvaller gedecideerd. Mido staat sinds augustus 2007 onder contract bij Boro, maar speelt er amper.

De club wil dan ook graag dat de Egyptenaar verkast naar Ajax, dat hem weer wil contracteren als aanvalsimpuls. Mido wil best komen, maar alleen als de zaak zeker is. “Ik verlaat Middlesbrough niet totdat ik elders een goed aanbod krijg”, zegt hij. “Vind ik dat niet, dan blijf ik hier. Ik werd tijdens het trainingskamp buiten de selectie gezet, omdat ik niet fit was.”

“Dat is iets wat nog nooit iemand is overkomen in de voetbalhistorie. Het is logisch dat je niet fit aan de voorbereiding begint. Je wordt dan juist fysiek klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Daarbij had ik geen conditionele problemen. Ik speelde regelmatig namens West Ham, in de tweede helft van het vorige seizoen, op de laatste twee duels na. Bovendien ben ik in de zomer nog eens zeven kilo afgevallen.”

Bezig met laden …