voetbalzone

Midtgarden op weg naar Vitesse: 'Het is allemaal heel snel gegaan'

Erik van Dam29 jul 2011, 22:15
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2011, 22:15
Advertentie

Erik Midtgarden wordt vrijwel zeker de volgende aanwinst van Vitesse. De Arnhemse club heeft zich volgens de middenvelder zelf kort geleden bij hem gemeld en inmiddels is de transfer op een haar na rond. Op 1 januari moet de Noor naar Nederland komen; een dag eerder loopt zijn huidige contract bij Odd Grenland ten einde en is hij transfervrij.

In gesprek met het Noorse TA legt Midtgarden uit dat er niet veel tijd zat tussen het eerste contact en het jawoord aan elkaar. “Het is allemaal heel snel gegaan. In een ander land spelen is altijd een droom van me geweest, dus dit was een kans die ik wel móést pakken”, aldus de 23-jarige spits. Hij debuteerde zes jaar geleden al bij Odd Grenland, maar speelde nadien voor verscheidene andere clubs.

Achtereenvolgens Pors Grenland, Notodden en Mjøndalen werkten met Midtgarden samen. In totaal maakte hij voor die clubs 29 goals in 116 duels. In 2006 en 2007 speelde hij mee in het Noorse nationale team. Met Marcus Pedersen heeft Vitesse reeds een aanvaller uit dat land in de gelederen. Tore Andersen, voorzitter van Odd Grenland, zegt dat het nog niet helemaal rond is. “Pas als het papierwerk in orde is gemaakt. Maar de transfermarkt sluit zondag, dus voor die tijd moet het af zijn.”

Bezig met laden …