voetbalzone

Mihaylov gaat tegen Wales keepen voor slechts twintig eigen supporters

Peter Nusselder11 okt 2011, 15:18
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2011, 15:18
Advertentie

Nikolay Mihaylov is gewend om in Enschede in een goedgevulde Grolsch Veste te spelen en zal ook redelijk bezette tribunes gewend zijn als hij in zijn vaderland met het Bulgaars elftal in actie komt, maar de keeper van FC Twente zal dinsdag tegen Wales niet veel steun krijgen van het thuisplubliek.

/

Bulgaarse supporters boycotten het EK-kwalificatieduel namelijk, meldt TC/Tubantia. Als gevolg hiervan zijn er in Bulgarije nog slechts twintig kaarten verkocht voor de thuiswedstrijd tegen Wales. Hoewel plaatsing voor het toernooi om de europese titel in 2012 voor beide landen al niet meer mogelijk is, komen er nog wel vijfhonderd supporters mee vanuit Wales.

In Bulgarije heeft een boycot er echter voor gezorgd dat de belangstelling voor de interland karig is. Voetbalfans protesteren op deze manier tegen een actie van de Engelse voetbalbond; die klaagde de Bulgaren afgelopen maand aan wegens racisme. Supporters zouden zwarte spelers van het Engelse elftal constant hebben uitgefloten. De zaak wordt momenteel onderzocht door de UEFA.

Bezig met laden …