voetbalzone

Mihaylov uitgekeken op Eredivisie: ‘Ben nu toe aan een grotere competitie’

Peter Nusselder06 aug 2013, 09:20
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2013, 09:20
Advertentie

Nikolay Mihaylov krijgt, als de medische keuring bij Hellas Verona dinsdag geen problemen oplevert, de overgang waar hij op hoopte. De Bulgaarse doelman, die sinds het seizoen 2010/11 de vaste eerste keeper van FC Twente was, speelt de komende jaargang bij de promovendus in de Serie A.

/

Vanuit de Primera División heeft Getafe nog geprobeerd om Mihaylov aan te trekken, maar de 25-jarige doelman gaf zelf de voorkeur aan een transfer naar Italië. De Bulgaar was in beeld bij Fiorentina en het eveneens gepromoveerde Sassuolo, maar wordt bij Hellas ploeggenoot van onder meer voormalig Italiaans international Luca Toni en moet proberen zijn team op het hoogste niveau te houden.

Na drie seizoenen onder de lat in Enschede wilde Mihaylov de Eredivisie achter zich laten. “Ik ben nu toe aan een grotere competitie, waarin ik me verder wil ontwikkelen”, vertelt de goalie aan De Telegraaf. Italiaanse media melden overigens dat Twente niet veel overhoudt aan het vertrek van Mihaylov; Hellas zou niet meer dan 350.000 betalen, al krijgen de Tukkers naar verluidt 25 procent van de transfersom als de sluitpost wordt doorverkocht.

Bezig met laden …